3-AX breidt als groep haar activiteiten uit!

3-AX breidt als groep haar activiteiten uit!

Op 07 nov in Bergeijk, Gemeente Berichten


ISD De Kempen en 3-AX Facilities hebben in samenwerking met EJT een werk instroom project gecreëerd. Werkzoekenden met een uitkering worden op deze manier aan een baan geholpen. Zij gaan na een inwerkperiode fulltime aan de slag als graver en schouwer of in een administratieve functie. Voor alle partijen is dit een zeer positieve en efficiënte manier van werken; een echte win-win situatie. ISD De Kempen en verantwoordelijk wethouder Anja Tils, hopen dat meer werkgevers in de regio Bergeijk dit voorbeeld volgen.

Door de samenwerking met ISD De Kempen en 3-AX Facilities heeft de onderneming EJT in korte tijd op een efficiënte wijze goed personeel kunnen werven. De werkgever EJT geeft een deel van de selectie van personeel uit handen aan 3-AX Facilities. Dat bespaart veel tijd. Ook komen de mensen in eerste instantie voor een bepaalde periode bij 3-AX in dienst. ISD De Kempen en 3-AXFacilities zorgen voor een goede match tussen werkgever en werkzoekende.

“Gemotiveerde (langdurig) werkzoekenden krijgen kansen”

Er zijn veel werkzoekenden in een uitkeringssituatie die graag weer een kans willen krijgen op de arbeidsmarkt. Gemotiveerde werkzoekenden krijgen nu een baan door de samenwerking tussen de ISD De Kempen, 3-AXFacilities en EJT. Het resultaat is dat deze mensen weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. EJT heeft de medeverantwoordelijkheid voor het fysiek aanleggen van een groot deel van het glasvezelnetwerk in Brabant. Voor de uit te voeren werkzaamheden was deze werkgever op zoek naar geschikte werknemers. Werkzoekenden werden uitgenodigd voor een bijeenkomst waarin 3-AX de uitleg gaf over het bedrijf en de werkzaamheden. Vervolgens kreeg iedereen een persoonlijk gesprek met 3-AX en daarna met EJT. Naar aanleiding hiervan heeft EJT in overleg met 3-AX een selectie gemaakt.

De eerste kandidaten zijn eind juli gestart met een inwerkperiode. Het doel hiervan was enerzijds om te onderzoeken of er een goede match is tussen de werknemer en de werkgever. Anderzijds was deze periode vooral bedoeld om de werkzaamheden onder de knie te krijgen zodat de werknemer na de proefplaatsing als volwaardig medewerker kan worden ingezet. Na het doorlopen van de proefplaatsing hebben inmiddels de eerste personen een dienstverband gekregen bij 3-AX Facilities.

Volgend bericht

Vorig bericht

Vergelijkbare berichten

Reacties

Reageren niet mogelijk.

Pingbacks

Pingbacks niet beschikbaar.